Teksti uskottu toivottu rakastettu. Seurakuntavaalit, Suomen evankelisluterilainen kirkko.

SEURAKUNTAVAALIT 2022

Äänestä seurakuntavaaleissa, jossa valitaan luottamushenkilöt Raaseporin suomalaiseen seurakuntaan seuraavalle nelivuotiskaudelle 2023-2026. Ennakkoäänestys on 8.–12.11. ja varsinainen vaalipäivä sunnuntaina 20.11.

Tutustu ehdokkaisiin: Vaalitilaisuus sunnuntaina 6.11.2022 klo 18 Karjaan kirkossa. Ehdokkaat esittäytyvät ja vastaavat kysymyksiin. Myös seurakuntalaisilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Tilaisuuden juontaa kirkkoherra Katri Grönroos. Päätteeksi pieni iltahartaus ja vaalikahvit.

Lue seurakunnan vaalitiedote tästä!

Raaseporissa on kolme seurakuntaa, jotka muodostavat Raaseporin seurakuntayhtymän. Tämä vuoksi Raaseporin seurakuntavaaleissa valitaan luottamushenkilöt sekä yhteiseen kirkkovaltuustoon että oman seurakunnan seurakuntaneuvostoon.

Raaseporin suomalaisen seurakunnan vaaleissa seurakuntaneuvostoon valitaan 12 ja seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon 8 varsinaista jäsentä.

Luottamushenkilöt päättävät esimerkiksi

• kirkollisveroprosentista
  • talousarvioista
  • työntekijävalinnoista
  • rakennushankkeista
  • avustuksista
  • seurakunnan toiminnan painotuksista
  • tilojen käytöstä.

Ehdokaslistamme löytyvät täältä.

Etkö vielä tiedä ketä äänestäisit? Tutustu ehdokkaisiin vaalikoneen avulla.

Kuka voi äänestää?

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, pelkkä jäsenyys riittää. Valitse ehdokkaasi ja anna äänesi vaikuttaa!

Äänestyspaikat löytyvät täältä.

Raaseporin suomalaisen seurakunnan kirkkoherranvirasto
puhelin 019-279 3030, sähköposti: raaseporin.seurakunta@evl.fi
Avoinna: maanantai - torstai kello 9-13
Osoite: Keskuskatu 23, 10300 Karjaa
raaseporinseurakunta.fi ja seurakuntavaalit.fi

Vaalikeräys

Seurakuntavaalien yhteydessä vuonna 2022 toteutetaan seurakuntavaalikeräys. Keräys toteutetaan yhteistyössä Kirkon Ulkomaanavun, Kirkkopalvelujen Kotimaanavun, Suomen Lähetysseuran ja Suomen Pipliaseuran kanssa. Varoja kerätään konfliktien ja kriisien uhrien tukemiseen kansainvälisesti ja Suomessa.

Kirkon Ulkomaanavun keräysvarat ohjataan katastrofirahastoon, jonka avulla KUA toimittaa hätäapua erilaisista katastrofeista kärsiville ihmisille ja vastaa pitkäkestoisiin humanitaarisiin tarpeisiin maailmanlaajuisesti.

Kotimaanavun keräysvaroilla autetaan kriisin uhreja ja vähävaraisia Suomessa yhteistyössä paikallisseurakuntien diakoniatyön kautta.

Suomen Lähetysseuran keräysvarat ohjataan jälleenrakennukseen ja ihmisten elinolosuhteiden varmistamiseen kriisien koettelemilla alueilla. Erityisesti panostetaan ruokaturvan varmistamiseen ja ilmastonmuutoksen vaikutusten torjuntaan.

Suomen Pipliaseuran keräysvarat ohjataan Pipliaseuran Lähi-idässä tehtävään lapsityöhön. Sovussa eläminen, anteeksiantaminen ja rakkaus ovat arvoja, joita Pipliaseurojen lastenmateriaalit ja -tapahtumat opettavat uudelle sukupolvelle konfliktien keskellä.

Tavat Lahjoittaa

Lähetä tekstiviesti: DIAKONIA numeroon 16499

(viestin hinta 15€)

Lahjoita MobilePaylla numeroon 25171

Tilisiirto: FI68 3131 3001 2553 55 viesti: seurakuntavaalikeräys

Lahjoita verkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Keräysluvat: Manner-Suomi RA/2019/723, voimassa 1.1.2020–31.12.2024. Ahvenanmaa ÅLR 2022/3368, voimassa 1.6.-31.12.2022

Apu menee perille

Kirkon UlkomaanapuLinkki avautuu uudessa välilehdessä on Suomen suurin kansainvälisen avun järjestö. KUA toimii 12 maassa, siellä missä hätä on suurin ja tekee työtä kaikkein köyhimpien ihmisten kanssa uskontoon, etniseen taustaan tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta.

KotimaanapuLinkki avautuu uudessa välilehdessä on Kirkkopalvelut ry:n hyväntekeväisyyspalvelu, joka auttaa hädänalaisia suomalaisia ja Suomessa asuvia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta.

Suomen LähetysseuraLinkki avautuu uudessa välilehdessä on kirkon kansainvälisen työn järjestö ja yksi Suomen suurimmista kehitysjärjestöistä. Lähetysseura tekee lähetystyötä, kehitysyhteistyötä ja rauhantyötä 30 maassa ympäri maailmaa.

PipliaseuranLinkki avautuu uudessa välilehdessä työn kautta Raamatun sanoma tulee lähelle ihmistä, hänen omalla kielellään. Pipliaseura kääntää ja kustantaa Raamattua sekä herättää mielenkiintoa sanaa kohtaan. Työnsä kautta se edistää lukutaitoa ja parantaa syrjäytettyjen asemaa.

vt. kirkkoherra

Hei, minut on valittu seurakuntamme kirkkoherraksi 17.11.2021 kirkkoherranvaalissa. Toimin vt. kirkkoherrana, kunnes kirkkoherran virka vakinaisesti täytetään. Sydämen asianani on koko seurakunnan toiminta, seurakuntalaiset, yhteistyö luottamushenkilöiden, erilaisten paikallisten ja hallinnollisten tahojen, sisarseurakuntien ja kaikkien raaseporilaisten kanssa. Olen pappina Pohjassa vietettävissä Iltakirkoissa ja vapaaehtoisten Iltakirkkotiimissä. Kuulen mielellään ajatuksianne ja toiveitanne. Pidetään yhteyttä ja nähdään kirkonmäellä.

Kappalainen

Työtehtäviini kuuluvat muun muassa jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset ja missiotiimi. Vapaapäiväni ovat pääsääntöisesti maanantai ja tiistai.