Sukututkimus

Raaseporin suomalaisella seurakunnalla on  Raaseporin seurakuntayhtymän seurakuntien kirkonkirjoja  1800-luvun puolivälistä lähtien. Vanhimmat kirkonkirjat on siirretty Kansallisarkiston alueellisiin yksiköihin.

Historiaseurakuntia, joista sukututkimuksia tehdään  ovat:

• Karjaan seurakunta/ Karis församling
  • Karjaan suomalainen seurakunta/ Karis svenska församling
  • Pohjan seurakunta/ Pojo församling
  • Pohjan suomalainen seurakunta/ Pojo svenska församling

1.3.2022 alkaen yllä mainittujen seurakuntien sukututkimustilaukset tehdään Espoon aluekeskusrekisteristä

Espoon aluekeskusrekisterin yhteystiedot ja tilausohjeet (sivusto avautuu uuteen välilehteen)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Seuraavien seurakuntien sukututkimukset tilataan Rannikon ja Ahvenanmaan keskusrekisteristä (muutos tullut voimaan 1.9.2021):

• Tammisaaren seurakunta
  • Bromarvin seurakunta
  • Tenholan seurakunta
  • Snappertunan seurakunta

Rannikon ja Ahvenanmaan keskusrekisterin yhteystiedot ja tilausohjeet (sivusto avautuu uuteen välilehteen)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Mitä sukututkimuksen laatiminen maksaa?

Sukututkimusta varten tehtävän todistuksen perushinta on 45 euroa. Jos laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, perushinnan lisäksi veloitetaan 20 euron lisämaksu jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta.

Lisäksi todistuksesta peritään toimitustavasta riippumatta toimitusmaksua 5,50 euroa, joka sisältää myös laskutuksen. Jos lasku lähetetään asiakkaan pyynnöstä eri osoitteeseen kuin todistus, veloitetaan sekä laskutuksesta että toimituksesta 5,50 euroa, yhteensä 11 euroa. Postiennakolla lähetettävästä todistuksesta peritään postiennakkomaksu. Todistuksen lähettämisestä ulkomaille peritään lisäksi posti- ja pankkipalvelumaksut. Maksukehotuksesta veloitetaan 5 euroa.

Hinnoittelu perustuu Kirkkohallituksen 1.1.2020 voimaan astuneeseen päätökseen.

Hyödyllisiä linkkejä sukututkimuksen tekijälle:

KansallisarkistoLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Suomen SukututkimusseuraLinkki avautuu uudessa välilehdessä