Sukututkimus

Raaseporin suomalaisella seurakunnalla on  Raaseporin seurakuntayhtymän seurakuntien kirkonkirjoja  1800-luvun puolivälistä lähtien. Vanhimmat kirkonkirjat on siirretty Kansallisarkiston alueellisiin yksiköihin.

Historiaseurakuntia , joista sukututkimuksia tehdään ovat:

• Karjaan seurakunta/ Karis församling
  • Karjaan suomalainen seurakunta/ Karis svenska församling
  • Pohjan seurakunta/ Pojo församling
  • Pohjan suomalainen seurakunta/ Pojo svenska församling

Tammisaaren toimipisteessä tehdään sukuselvityksiä seuraavista historiaseurakunnista:

• Tammisaaren seurakunta
  • Bromarvin seurakunta
  • Tenholan seurakunta

Sukututkimuksia varten laadittavia selvityksiä tehdään seurakuntien henkilöresurssien sallimissa rajoissa.

Mitä sukututkimuksen laatiminen maksaa?

Sukututkimusta varten tehtävän todistuksen perushinta on 45 euroa. Jos laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, perushinnan lisäksi veloitetaan 20 euron lisämaksu jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta.

Lisäksi todistuksesta peritään toimitustavasta riippumatta toimitusmaksua 5,50 euroa, joka sisältää myös laskutuksen. Jos lasku lähetetään asiakkaan pyynnöstä eri osoitteeseen kuin todistus, veloitetaan sekä laskutuksesta että toimituksesta 5,50 euroa, yhteensä 11 euroa. Postiennakolla lähetettävästä todistuksesta peritään postiennakkomaksu. Todistuksen lähettämisestä ulkomaille peritään lisäksi posti- ja pankkipalvelumaksut. Maksukehotuksesta veloitetaan 5 euroa.

Hinnoittelu perustuu Kirkkohallituksen 1.1.2020 voimaan astuneeseen päätökseen.

Miten sukutukimuksessa käytettävä sukuselvitys tilataan?

• täyttämällä sukututkimuksen tilauslomake ja Rekisteriseloste lähettämällä ne osoitteeseen raaseporin.seurakunta@evl.fi,tai Raaseporin suomalainen seurakunta, Keskuskatu 23, 10300 Karjaa
  • Huom! Lomake on tallennettava ENSIN omalle koneelle, jotta siihen voi kirjoittaa ja tallentaa tietoja. Sen jälkeen lomakkeen voi lähettää edelleen sähköpostin liitetiedostona tai kirjeellä. Jos lähetät lomakkeen sähköpostilla, älä kirjaa siihen tietosuojasyistä henkilötunnusta.
  • jättämällä tilauksen paikan päällä kirkkoherranvirastoissa, Keskuskatu 23, 10300 Karjaa

Puhelintiedustelut 019 279 3030. Huom. Henkilötietoja ei koskaan luovuteta puhelimitse.

Hyödyllisiä linkkejä sukututkimuksen tekijälle:

Kansallisarkisto

Suomen Sukututkimusseura