Pohjan kirkon lähetyskynttelikkö, jossa palavia kynttilöitä ja penkeissä ihmisiä istumassa.

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Säännölliset messut

Sunnuntain messut toimitetaan vuonna 2023 pääsääntöisesti Karjaan Pyhän Katariinan kirkossa joka sunnuntai kello 12, sekä vuoroviikoin Pohjan Pyhän Marian kirkossa kello 10 ja Tammisaaren kirkossa kello 14. 

Iltakirkko Pohjan Pyhän Marian kirkossa kerran kuussa keskiviikkoisin kello 18. Iltakirkot tarjoavat arjen keskelle musiikkipitoisen hiljentymis- ja rukoushetken, joka päättyy yhteiseen ehtoolliseen. Illat suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä vapaaehtoisten iltakirkkotiimiläisten kanssa. Iltakirkkojen musiikkikokoonpanot vaihtelevat. Messun jälkeen kokoonnutaan kirkon takaosaan teejatkoihin. Lämpimästi tervetuloa mukaan iltakirkkotiimiin, joka kokoontuu suunnitteluiltaan pääsääntöisesti viikkoa ennen Iltakirkkoa keskiviikkoisin Pohjan seurakuntakodilla. Lisätiedot: kirkkoherra Katri Grönroos

Ilonkirkko kerran kuussa torstaina Karjaan palvelutalon (Felix Frominkatu 6) ruokasalissa kello 14. Musiikkia ja yhteislaulua. Kirkkohetki päättyy yhteiseen ehtoollisenviettoon. Hartauden jälkeen kahvitarjoilu. Lisätiedot: diakoni Nina Fabritius-Ylitalo.

Raamattu ja rukouspiirin messuvalmisteluryhmä kokoontuu kerran kuussa keskiviikkona Tammisaaren seurakuntakodilla kello 17. Raamatunluvun ja rukouksen lisäksi valmistellaan yhdessä vapaaehtoisvoimin sisältöjä tuleviin messuihin. Lämpimästi tervetuloa valmistelemaan ja toteuttamaan messuja kanssamme.  Raamattu- ja rukouspiirissä vapaaehtoisvoimin valmisteltu ja toteutettu helposti lähestyttävä Tammisaaren viikkomessu toteutetaan kerran kevät- ja syyskaudella. Lisätiedot: pappi Antti Salmisto

Tarkemmista messutiedoista, poikkeuksista, mahdollisista kuljetuksista erityismessuihin sekä muissa seurakunnan alueen kirkoissa (Mustio, Bromarv, Tenhola ja Snappertuna) pidettävistä jumalanpalveluksista ilmoitamme Etelä-Uusimaa-lehden seurakuntailmoituksissa, seurakunnan nettisivujen tapahtumakalenterissa ja Facebook-sivuilla sekä seurakunnan viisi kertaa vuodessa ilmestyvässä Yhteinen Sanoma -lehdessä. 

Erityismessut

Toteutamme yhdessä eri toimintaryhmien kanssa erityismessuja, kuten lasten- ja perheiden kirkkoja sekä Sadonkorjuu-, Kynttilä- ja Lähetysmessut. Myös rippikouluryhmät osallistuvat kiinteästi seurakunnan jumalanpalveluselämään.

Toivonmessu on nuorekas ja iloinen messu, jota on valmistellut ja toteuttamassa seurakunnan rippikoululaisia ja isosia. Rippikoululaisten viikonlopputapaamiset ja isosleirit päättyvät yhdessä nuorten kanssa toteutettuun Toivonmessuun.

Perhekirkko on erityisesti perheille suunnattu kaikenikäisten yhteinen messu, jossa yhdessä viihdymme Jumalan kasvojen edessä laulun, musiikin ja rukouksen siivittämänä.

Tenavakirkko on muskarityylinen messu perheen pienimmille. Tenavakirkossa pääosassa ovat perheen pienimmät lapset ja heidän suuret kysymyksensä. Kirkossa leikitään ja hämmästellään yhdessä Jumalan ihmeitä, sekä kuullaan kaunista musiikkia. 

Koululaisten siunaamisen kirkkohetkeä vietetään elokuussa koulujen alkaessa. Tilaisuudessa koululaiset siunataan alkavalle koulutielle ja he saavat seurakunnalta pienen muiston.

Kummipäivän messua vietetään valtakunnallisena Kummipäivänä loppukeväästä. Raaseporin suomalainen seurakunta kannustaa kaikkia kummeja osallistumaan Kummipäivään kummilastensa kanssa. Kummin ystävyys on lapselle tärkeä asia. 

Lähetysmessu on seurakunnan lähetystyön messu, jota vietetään Karjaan kirkossa kerran syksyllä ja keväällä. Messussa on kutsuttuna vieraileva saarnaaja lähetystyön kentältä. Messun jälkeen syödään lähetyslounas ja pidetään lähetystilaisuus Karjaan Isossa Pappilassa, jossa lähetystyöntekijä kertoo omasta työstään ja lähetystyön ajankohtaisista aiheista. 

Sadonkorjuumessua vietetään syksyn alussa Pohjan kirkossa. Messussa siunataan syksyn sato sekä vietetään yhdessä sadonkorjuujuhlaa Pohjan seurakuntakodilla. 

Hoosiannamessu on jouluinen koko perheen joulun odotuksen aloittava messu, jota vietetään ensimmäisenä adventtisunnuntaina.

Kynttilämessua vietetään Kynttilänpäivänä Tammisaaren kirkossa. Messu on pastori Suvi-Päivi Kosken säveltämä teos joka sisältää paljon soitettua sekä laulettua musiikkia. 

Joulu

Kaksikielistä joulurauhanjulistusta vietetään Raaseporin linnan raunioilla jouluaatonaattona. Tilaisuudessa vietetään perinteinen jouluhartaus ja lauletaan yhteislauluja. Joulurauhanjulistus järjestetään yhteistyössä Ekenäsnejdens svenska församlingin kanssa.

Jouluaaton hartaudet toimitetaan kaikissa seurakunnan alueella olevissa kirkoissa: Karjaa, Pohja, Tammisaari, Mustio, Snappertuna, Tenhola ja Bromarv.

Joulupäivän ja Tapaninpäivän jumalanpalveluksista ilmoitetaan erikseen.

 

Hartaudet

Hoito-osastoilla ja asumisyksiköissä järjestämme hartauksia ja laulu- sekä musiikkihetkiä säännöllisesti, sekä erityisesti juhlapyhien aikaan.

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan jumalanpalveluselämäämme - myös toteuttamaan tilaisuuksia yhdessä! Katso lisää vapaaehtoistoiminta-sivultamme.

Ota yhteyttä

vt. kirkkoherra

Hei, minut on valittu seurakuntamme kirkkoherraksi 17.11.2021 kirkkoherranvaalissa. Toimin vt. kirkkoherrana, kunnes kirkkoherran virka vakinaisesti täytetään. Sydämen asianani on koko seurakunnan toiminta, seurakuntalaiset, yhteistyö luottamushenkilöiden, erilaisten paikallisten ja hallinnollisten tahojen, sisarseurakuntien ja kaikkien raaseporilaisten kanssa. Olen pappina Pohjassa vietettävissä Iltakirkoissa ja vapaaehtoisten Iltakirkkotiimissä. Kuulen mielellään ajatuksianne ja toiveitanne. Pidetään yhteyttä ja nähdään kirkonmäellä.

Kappalainen

Työtehtäviini kuuluvat muun muassa jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset ja missiotiimi. Vapaapäiväni ovat pääsääntöisesti maanantai ja tiistai.