Pohjan kirkon lähetyskynttelikkö, jossa palavia kynttilöitä ja penkeissä ihmisiä istumassa.

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Jumalanpalvelukset toteutetaan pääsääntöisesti vuonna 2021 Karjaan Pyhän Katariinan kirkossa joka sunnuntai klo 12 sekä vuoroviikoin Pohjan Pyhän Marian kirkossa klo 10 ja Tammisaaren kirkossa klo 14. Poikkeuksista ilmoitamme erikseen.

Iltakirkko Pohjan Pyhän Marian kirkossa kerran kuussa keskiviikkoisin klo 18. Iltakirkot tarjoavat arjen keskelle musiikkipitoisen hiljentymis- ja rukoushetken, joka päättyy yhteiseen ehtoolliseen. Illat suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä vapaaehtoisten iltakirkkotiimiläisten kanssa. Iltakirkkojen musiikkikokoonpanot vaihtelevat. Messun jälkeen kokoonnutaan kirkon takaosaan teejatkoihin. Myös lapsille on oma puuhapiste ja ohjelmaa. Lämpimästi tervetuloa mukaan iltakirkkotiimiin, joka kokoontuu suunnitteluiltaan edellisen viikon torstaisin ennen messua! Lisätiedot: pastori Katri Grönroos

Muissa seurakunnan alueen kirkoissa (Bromarv, Mustio, Tenhola ja Snappertuna) pidettävistä jumalanpalveluksista ilmoitetetaan seurakunnan kotisivujen tapahtumakalenterissa ja torstaisin ilmestyvän Etelä-Uusimaa-lehden seurakuntauutisissa.

Kevät- ja syyskauden aikana järjestämme yhdessä eri toimintaryhmien kanssa erityismessuja, kuten lasten-, nuorten- ja perheiden messut sekä Sadonkorjuu-, Kynttilä- ja Tuomasmessut. Myös rippikouluryhmät osallistuvat kiinteästi seurakunnan jumalanpalveluselämään. Kesäkausina pidämme hartaustilaisuuksia säännöllisesti sekä seuroja toimintakausittain. Seurakunnan varhaisnuorten leirit päättyvät lasten ja vanhempien yhteiseen leirijumalanpalvelukseen.

Palvelutalohartaus Karjaalla (Felix Frominkatu 6) kerran kuukaudessa klo 14. Hartauden yhteydessä on kahvitarjoilu. Hartauksien päivämäärät löytyvät Etelä-Uusimaan seurakuntailmoituksista.

Hoito-osastoilla ja asumisyksiköissä järjestämme hartauksia ja laulatushetkiä säännöllisesti.

Tervetuloa mukaan jumalanpalveluselämäämme - myös toteuttamaan tilaisuuksia yhdessä!

Kirkkoherra (vuosilomalla 11.1.-28.2.2022)

Kannan huolta luottamushenkilöiden kanssa seurakunnan hallinnon sujuvuudesta ja työntekijöiden hyvinvoinnista ja työnteon mielekkyydestä. Toisaalta toimitan messuja, palvelen kirkollisissa toimituksissa ja olen seurakuntalaisten käytössä luottamuksellisissa keskusteluissa. Järjestöjen tilaisuudet ja seurakuntalaisten juhlat ovat olleet läheisiä ja tärkeitä.

Kappalainen

Työtehtäviini kuuluvat muun muassa jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset, rippikoulu, hartaudet, sielunhoito ja koulutyö.