Pohjan kirkon lähetyskynttelikkö, jossa palavia kynttilöitä ja penkeissä ihmisiä istumassa.

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Jumalanpalvelukset toteutetaan pääsääntöisesti vuonna 2020 Karjaan Pyhän Katariinan kirkossa joka sunnuntai klo 10 sekä vuoroviikoin Pohjan Pyhän Marian kirkossa ja Tammisaaren kirkossa klo 12. Poikkeuksista ilmoitamme erikseen.

Iltakirkko Pohjan Pyhän Marian kirkossa kerran kuussa keskiviikkoisin klo 18. Iltakirkot tarjoavat arjen keskelle musiikkipitoisen hiljentymis- ja rukoushetken, joka päättyy yhteiseen ehtoolliseen. Illat suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä vapaaehtoisten iltakirkkotiimiläisten kanssa. Iltakirkkojen musiikkikokoonpanot vaihtelevat. Messun jälkeen kokoonnutaan kirkon takaosaan teejatkoihin. Myös lapsille on oma puuhapiste ja ohjelmaa. Lämpimästi tervetuloa mukaan iltakirkkotiimiin, joka kokoontuu suunnitteluiltaan edellisen viikon torstaisin ennen messua! Lisätiedot: pastori Katri Grönroos

Muissa seurakunnan alueen kirkoissa (Bromarv, Mustio, Tenhola ja Snappertuna) pidettävistä jumalanpalveluksista ja kaikista erityismessuista ilmoitetetaan seurakunnan kotisivujen tapahtumakalenterissa ja torstaisin ilmestyvän Etelä-Uusimaa-lehden seurakuntauutisissa.

Kevät- ja syyskauden aikana järjestämme yhdessä eri toimintaryhmien kanssa erityismessuja, kuten lasten-, nuorten- ja perheiden messut sekä Sadonkorjuu-, Kynttilä- ja Tuomasmessut. Myös rippikouluryhmät osallistuvat kiinteästi seurakunnan jumalanpalveluselämään. Kesäkausina pidämme hartaustilaisuuksia säännöllisesti sekä seuroja toimintakausittain. Seurakunnan varhaisnuorten leirit päättyvät lasten ja vanhempien yhteiseen leirijumalanpalvelukseen.

Villa Anemonen hartaus (entinen Palvelutalon hartaus) Karjaalla joka kuukauden kolmas tiistai klo 14. Hartauden yhteydessä on kahvitarjoilu. Mukana on Ikivihreät-kuoro ja tilaisuuteen voi liittyä alustus sekä muuta ohjelmaa vierailijoiden tuomana.

Hoito-osastoilla ja asumisyksiköissä järjestämme hartauksia ja laulatushetkiä säännöllisesti.

Tervetuloa mukaan jumalanpalveluselämäämme - myös toteuttamaan tilaisuuksia yhdessä!

Kirkkoherra

Kannan huolta luottamushenkilöiden kanssa seurakunnan hallinnon sujuvuudesta ja työntekijöiden hyvinvoinnista ja työnteon mielekkyydestä. Toisaalta toimitan messuja, palvelen kirkollisissa toimituksissa ja olen seurakuntalaisten käytössä luottamuksellisissa keskusteluissa. Järjestöjen tilaisuudet ja seurakuntalaisten juhlat ovat olleet läheisiä ja tärkeitä.

Kappalainen

Työtehtäviini kuuluvat muun muassa jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset, rippikoulu, hartaudet, sielunhoito ja koulutyö.

Hei,
toimin koko seurakunnan alueella papin perustehtävissä, kuten jumalanpalveluselämässä, kirkollisissa toimituksissa, rippikouluissa ja sielunhoidossa. Erityistoiminta-alueeni on Pohjassa, jossa muun muassa vapaaehtoisen iltakirkkotiimin kanssa toteutamme kerran kuussa arki-iltojen Iltakirkkoa. Erityisvastuullani on myös seurakuntamme viestintätiimin vetäjänä toimiminen.  Useimmiten olen vapaalla maanantaisin ja tiistaisin, kun olen ollut viikonloppuna työvuorossa. Lämpimästi tervetuloa mukaan kaikkeen toimintaamme!