Pohjan kirkon lähetyskynttelikkö, jossa palavia kynttilöitä ja penkeissä ihmisiä istumassa.

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Jumalanpalvelukset toteutetaan pääsääntöisesti vuonna 2022 Karjaan Pyhän Katariinan kirkossa joka sunnuntai kello 10, sekä vuoroviikoin Pohjan Pyhän Marian kirkossa ja Tammisaaren kirkossa kello 12. Poikkeuksista ilmoitamme erikseen.

Iltakirkko Pohjan Pyhän Marian kirkossa kerran kuussa keskiviikkoisin klo 18. Iltakirkot tarjoavat arjen keskelle musiikkipitoisen hiljentymis- ja rukoushetken, joka päättyy yhteiseen ehtoolliseen. Illat suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä vapaaehtoisten iltakirkkotiimiläisten kanssa. Iltakirkkojen musiikkikokoonpanot vaihtelevat. Messun jälkeen kokoonnutaan kirkon takaosaan teejatkoihin. Lämpimästi tervetuloa mukaan iltakirkkotiimiin, joka kokoontuu suunnitteluiltaan edellisen viikon torstaisin ennen messua! Lisätiedot: vt. kirkkoherra Katri Grönroos

Muissa seurakunnan alueen kirkoissa (Bromarv, Mustio, Tenhola ja Snappertuna) pidettävistä jumalanpalveluksista ilmoitetetaan seurakunnan kotisivujen tapahtumakalenterissa ja torstaisin ilmestyvän Etelä-Uusimaa-lehden seurakuntauutisissa.

Kevät- ja syyskauden aikana järjestämme yhdessä eri toimintaryhmien kanssa erityismessuja, kuten lasten-, nuorten- ja perheiden messut sekä Sadonkorjuu-, Kynttilä- ja Tuomasmessut. Myös rippikouluryhmät osallistuvat kiinteästi seurakunnan jumalanpalveluselämään. Kesäkausina pidämme hartaustilaisuuksia säännöllisesti sekä seuroja toimintakausittain. Seurakunnan varhaisnuorten leirit päättyvät lasten ja vanhempien yhteiseen leirijumalanpalvelukseen.

Ilonkirkko kerran kuussa torstaina Karjaan palvelutalon (Felix Frominkatu 6) ruokasalissa kello 14. Musiikkia ja yhteislaulua. Kirkkohetki päättyy yhteiseen ehtoollisenviettoon. Hartauden jälkeen kahvitarjoilu. Katso kokoontumispäivämäärät Etelä-Uusimaan seurakuntailmoituksista, seurakunnan nettisivujen tapahtumakalenterista tai seurakunnan Yhteinen Sanoma-lehdestä. Lisätiedot: diakoni Nina Fabritius-Ylitalo.

Raamattu ja rukouspiirin messuvalmisteluryhmä kerran kuussa keskiviikkona Tammisaaren seurakuntakodilla kello 17. Raamatunluvun lisäksi valmistelemme piirissä yhdessä vapaaehtoisvoimin sisältöjä tuleviin messuihin. Kahvitarjoilu. Lämpimästi tervetuloa valmistelemaan ja toteuttamaan messuja kanssamme! Katso kokoontumispäivämäärät Etelä-Uusimaan seurakuntailmoituksista, seurakunnan nettisivujen tapahtumakalenterista tai seurakunnan Yhteinen Sanoma-lehdestä. Lisätiedot: pappi Antti Salmisto

Hoito-osastoilla ja asumisyksiköissä järjestämme hartauksia ja laulatushetkiä säännöllisesti.

Tervetuloa mukaan jumalanpalveluselämäämme - myös toteuttamaan tilaisuuksia yhdessä!

Kappalainen

Työtehtäviini kuuluvat muun muassa jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset, rippikoulu, hartaudet, sielunhoito ja koulutyö.

vt. kirkkoherra

Hei, minut on valittu seurakuntamme kirkkoherraksi 17.11.2021 kirkkoherranvaalissa. Toimin vt. kirkkoherrana, kunnes kirkkoherran virka vakinaisesti täytetään. Sydämen asianani on koko seurakunnan toiminta, seurakuntalaiset, yhteistyö luottamushenkilöiden, erilaisten paikallisten ja hallinnollisten tahojen, sisarseurakuntien ja kaikkien raaseporilaisten kanssa. Olen pappina Pohjassa vietettävissä Iltakirkoissa ja vapaaehtoisten Iltakirkkotiimissä. Kuulen mielellään ajatuksianne ja toiveitanne. Pidetään yhteyttä ja nähdään kirkonmäellä.