Rippikoulun infokirje

Vuoden 2021 rippikoulujen infokirje postitetaan koteihin viikolla 41. Jos nuori ei ole seurakunnan jäsen tai on jo täyttänyt 15 vuotta ole yhteydessä nuorisotyönohjaaja Miaan, jotta tiedämme lähettää kirjeen myös teille. Tarvitsemme nuoren nimen sekä postiosoitteen.

Tietoa rippikoulusta

Rippikoulu on noin puolen vuoden mittainen kokonaisuus, jonka aikana pohditaan elämän ja uskon asioita sekä etsitään aineksia hyvään ja täysipainoiseen elämään. Rippikoulun tarkoituksena on auttaa nuoria ymmärtämään ja elämään todeksi sitä uskoa, josta hän on kasteessa tullut osalliseksi.

Rippikouluun sisältyy rippikouluryhmän yhteisiä tapaamisia, messukäyntejä ja teemapäiviä sekä oman valinnan mukaan joko päivärippikkoulu tai kaksi leirijaksoa: aloitusviikonloppu keväällä ja kesäleiri Rosvikin leirikeskuksessa.

Rippikouluun voivat osallistua kuluvana vuonna 15-vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat nuoret, jotka eivät ole siihen aikaisemmin osallistuneet. Rippikouluun voivat osallistua myös ne nuoret, jotka eivät kuulu kirkkoon tai joita ei ole kastettu.

Rippikoulusta tiedotetaan kirjeellä, joka jaetaan syksyllä kotiin niille, jotka täyttävät ensi vuonna 15-vuotta ja ovat seurakuntamme jäseniä. Aikaisemmin 15-vuotta täyttäneet ja ne jotka eivät kuulu Raaseporin suomalaiseen seurakuntaan, saavat halutessaan tiedotteen joko kirkkoherranvirastosta tai nuorisotyönohjaajalta.

Kolme nuorta pöydän ääressä Raamattu kädessään.

Rippikouluryhmät 2021

Muutokset koronavirustilanteessa saattavat aiheuttaa muutoksia suunniteltuihin toteutuksiin lyhyelläkin varoitusajalla.

Ilmoittautuminen rippikouluun tehdään sähköisesti 27.10.-27.11. tälle sivulle julkaistavan linkin kautta. Tarkemmat ilmoittautumisohjeet saat riparin infokirjeessä, joka postitetaan viikolla 41.

Päivärippikoulu:

Aloitusviikonloppu 13.-14.2.2021 Karjaan seurakuntakodissa
Kesän päiväleiri 14.-19.6.2021 Karjaan seurakuntakodissa
Konfirmaatio 20.6.2021 Karjaan kirkossa

Rosvik1:

Aloitusviikonloppu 5.-7.3.2021 Rosvikin leirikeskuksessa
Kesän leirijakso 7.-12.6. Rosvikin leirikeskuksessa
Konfirmaatio 13.6.2021 Karjaan kirkossa

Rosvik2

Aloitusviikonloppu 19.-21.3.2021 Rosvikin leirikeskuksessa
Kesän leirijakso 28.6.-3.7.2021 Rosvikin leirikeskuksessa
Konfirmaatio 4.7.2021 Karjaan kirkossa

Hei,
toimin koko seurakunnan alueella papin perustehtävissä, kuten jumalanpalveluselämässä, kirkollisissa toimituksissa, rippikouluissa ja sielunhoidossa. Erityistoiminta-alueeni on Pohjassa, jossa muun muassa vapaaehtoisen iltakirkkotiimin kanssa toteutamme kerran kuussa arki-iltojen Iltakirkkoa. Erityisvastuullani on myös seurakuntamme viestintätiimin vetäjänä toimiminen.  Useimmiten olen vapaalla maanantaisin ja tiistaisin, kun olen ollut viikonloppuna työvuorossa. Lämpimästi tervetuloa mukaan kaikkeen toimintaamme!

Kappalainen

Työtehtäviini kuuluvat muun muassa jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset, rippikoulu, hartaudet, sielunhoito ja koulutyö.