Tietoa rippikoulusta

Rippikoulu on noin puolen vuoden mittainen kokonaisuus, jonka aikana pohditaan elämän ja uskon asioita sekä etsitään aineksia hyvään ja täysipainoiseen elämään. Rippikoulun tarkoituksena on auttaa nuoria ymmärtämään ja elämään todeksi sitä uskoa, josta hän on kasteessa tullut osalliseksi.

Rippikouluun sisältyy rippikouluryhmän yhteisiä tapaamisia, messukäyntejä ja teemapäiviä sekä oman valinnan mukaan joko päivärippikkoulu tai kaksi leirijaksoa: aloitusviikonloppu keväällä ja kesäleiri Rosvikin leirikeskuksessa.

Rippikouluun voivat osallistua kuluvana vuonna 15-vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat nuoret, jotka eivät ole siihen aikaisemmin osallistuneet. Rippikouluun voivat osallistua myös ne nuoret, jotka eivät kuulu kirkkoon tai joita ei ole kastettu.

Rippikoulusta tiedotetaan kirjeellä, joka jaetaan syksyllä kotiin niille, jotka täyttävät ensi vuonna 15-vuotta ja ovat seurakuntamme jäseniä. Aikaisemmin 15-vuotta täyttäneet ja ne jotka eivät kuulu Raaseporin suomalaiseen seurakuntaan, saavat halutessaan tiedotteen joko kirkkoherranvirastosta tai nuorisotyönohjaaja Mia Kuroselta.

Kolme nuorta pöydän ääressä Raamattu kädessään.

Rippikouluryhmät 2022

Sähköinen rippikouluilmoittautuminen alkaa 1.10.2021 klo 9 ja päättyy 29.10.2021

Muutokset koronavirustilanteessa saattavat aiheuttaa muutoksia suunniteltuihin toteutuksiin lyhyelläkin varoitusajalla.

Päivärippikoulu:
Aloitusviikonloppu 4.-6.3.2022 Karjaan seurakuntakodissa
Kesän päiväjakso 6.-11.6.2022 Karjaan seurakuntakodissa
Konfirmaatio 12.6.2022 Karjaan kirkossa

Rosvik1:
Aloitusviikonloppu 18.-20.3.2022 Rosvikin leirikeskuksessa
Kesän leirijakso 4.-9.7.2022 Rosvikin leirikeskuksessa
Konfirmaatio 10.7.2022 Karjaan kirkossa

Rosvik2
Aloitusviikonloppu 1.-3.4.2022 Rosvikin leirikeskuksessa
Kesän leirijakso 18.-23.7.2022 Rosvikin leirikeskuksessa
Konfirmaatio 24.7.2022 Karjaan kirkossa

Erityisrippikoulu

Tutustumisviikonloppu 23.-24.4.2022 Riuttaranta, Vihti

Leirijakso 6.-10.6.2022 Riuttaranta

Konfirmaatio Vihdin kirkossa 12.6.2022 klo 14.

Lisätietoja antaa:

Sanna Ylä-Jussila

Uudenmaan kehitysvammaistyön pappi

puh. 040-304 7834

sanna.yla-jussila@eteva.fi

Hei,
toimin koko seurakunnan alueella papin perustehtävissä, kuten jumalanpalveluselämässä, kirkollisissa toimituksissa, rippikouluissa ja sielunhoidossa. Erityistoiminta-alueeni on Pohjassa, jossa muun muassa vapaaehtoisen iltakirkkotiimin kanssa toteutamme kerran kuussa arki-iltojen Iltakirkkoa. Erityisvastuullani on myös seurakuntamme viestintätiimin vetäjänä toimiminen.  Useimmiten olen vapaalla maanantaisin ja tiistaisin, kun olen ollut viikonloppuna työvuorossa. Lämpimästi tervetuloa mukaan kaikkeen toimintaamme!

Kappalainen

Työtehtäviini kuuluvat muun muassa jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset, rippikoulu, hartaudet, sielunhoito ja koulutyö.