Pohjan kirkon lähetyskynttelikkö ja sivuovi auki

Lämpimästi tervetuloa Raaseporin suomalaiseen seurakuntaan!

Raaseporin suomalainen seurakunta toimii koko Raaseporin alueella suomenkielisenä seurakuntana. Meitä on noin 5.000 jäsentä. Maantieteellisesti olemme Espoon hiippakunnan laajin seurakunta, ja kuulumme Raaseporin seurakuntayhtymään kahden ruotsinkielisen sisarseurakunnan kanssa. Alueellamme on seitsemän kaunista kirkkoa ja kolme siunauskappelia.

Tavoitteenamme on toimia rakkaudellisena yhteisönä, joka tuo erilaiset ihmiset yhteen juuri sellaisina kuin he ovat. Toimintamme perustana ovat usko, toivo ja rakkaus.

Toivomme, että löydät tiesi monenlaiseen seurakuntamme toimintaan ja yhteiseen perheväkeemme. Olet myös sydämellisesti tervetullut mukaan toteuttamaan yhdessä toimintaamme.

Ollaan yhteydessä ja tavataan kirkonmäellä!

Raaseporin suomalainen seurakunta

Katri Grönroos, vt. kirkkoherra

 

***

 

KIRKKOHERRAN TERVEHDYS - marraskuu 2022

Hoosianna – auta, pelasta! 

Ensimmäisen adventin kynnyksellä ajatukseni tähyilevät sekä menneeseen että tulevaan. Kulunut vuosi on ollut monien muutosten vuosi seurakunnassamme. Vuoden alussa pitkäaikainen kirkkoherramme Esa Lahtinen jäi eläkkeelle ja aloitin hänen seuraajanaan. Nuorisotyönohjaajamme Mia Kurosen siirtyessä joulukuussa Turkuun joukkoomme on liittynyt nuorisotyönohjaajaksi Pia Fredriksson. 

Seurakuntavaalit on ollut merkittävä ponnistus vuodessamme. Vaalilautakuntamme vapaaehtoisine jäsenineen on tehnyt mittavan vaalityön puheenjohtajanaan Harri Korhonen. On kiitollista, että saimme hienon joukon ehdokkaita, joista nyt on äänestetty uudet luottamushenkilöt seuraavaksi nelivuotiskaudeksi.  Paljon onnea uusille luottamushenkilöille sekä lämmin kiitos kaikille vaalityötätehneille ja äänestäjille! Uudet luottamushenkilöt siunataan tärkeään tehtäväänsä loppiaisen messussa 6.1.2023 klo 12 Karjaan kirkossa. 

Sydämellinen kiitos myös hyvästä yhteistyöstä nykyisille luottamushenkilöille, jotka ovat neljän vuoden ajan palvelleet merkittävässä ja vaativassa tehtävässään seurakuntaneuvostossa varapuheenjohtajanaan Mika Niemi sekä yhteisessä kirkkovaltuustossa.  

Vuoden aikana seurakuntamme yhteydessä on toiminut myös huomattava määrä vapaaehtoisia erilaisissa palvelutehtävissä. Sydämellinen kiitos myös kaikille teille, jotka olette luoneet yhteisöllisyyttä ja olleet osana suurta seurakuntaperhettämme. Lämpimästi tervetuloa joukkoomme ensi vuonna niin tutut kuin uudet vapaaehtoiset sekä jo joulukuussa sunnuntaina 11.12. klo 12 juhlamessuun Karjaan kirkkoon, jossa siunaamme kaikki seurakuntamme vapaaehtoiset, ja messun jälkeen joulujuhlaan Isoon Pappilaan. Lisätietoja saat seurakuntamme vapaaehtoistoiminta-sivulta.

Menneeseen katsellessa on paljon aihetta kiitokseen. Ensimmäisenä jouluna Jumalan Poika syntyi keskellemme tuoden pelastuksen ja toivon pimeyteemme. Olosuhteet olivat silloin epävakaat, ja sitä ne ovat nytkin. Joulun Lapsen, Kristuksen kanssa me voimme kuitenkin turvallisesti tähyillä uuteen vuoteen ja seurakuntamme tulevaisuuteen. Yhdessä me selviämme vaikeistakin ajoista. Jumalan ikiaikaiseen rakkauteen ja armoon luottaen voimme tänäkin adventtina huutaa – Hoosianna, auta, pelasta! 

”Olkoon Kristus kanssasi. Hän on vastaus kaipaukseesi, rauha levottomuuteesi ja valo pimeyteesi, kun kuljet kohti joulua.” (Pirjo Kantala) 

Siunattua joulun aikaa, 

Katri Grönroos, vt. kirkkoherra 

**

 

KIRKKOHERRAN TERVEHDYS - syyskuu 2022

Syksy tuo uusia mahdollisuuksia – tule mukaan 

Syksyn tullessa monille herää ajatus uudesta harrastuksesta tai sisällöstä elämään. Tänä syksynä kutsunkin sinua erityisesti mukaan seurakuntamme yhteyteen ja vaikuttamaan toimintaamme. Me muodostamme yhdessä seurakunnan - yhteisön, jossa meillä kaikilla on oma paikkamme ja mahdollisuutemme yhteisen hyvän edistämiseen Raaseporissa.  

Seurakuntavaaleissa valitaan marraskuussa luottamushenkilöt sekä seurakuntaneuvostoomme että yhteiseen kirkkovaltuustoon. Luottamushenkilöt suunnittelevat, kehittävät ja ohjaavat seurakunnan toimintaa sekä päättävät monista keskeisistä seurakunnan ja seurakuntayhtymän hallintoon ja talouteen liittyvistä asioista. Näin he vaikuttavat vahvasti lähiympäristömme hyvinvointiin. Muista äänestää seurakuntanvaaleissa marraskuussa.

Seurakunnassamme on tilaa myös monenlaiselle vapaaehtoisuudelle jumalanpalveluksissa ja lähimmäisiä auttaen. Tule rohkeasti mukaan joukkoomme – voit aloittaa pienin askelin ja vastuin juuri sellaisena kuin olet. 

Luottamus- ja vapaaehtoistehtävissä saat ympärillesi vahvan tukijoukon, joiden kanssa toimia yhdessä. Toistemme lisäksi tukenamme on taivaallinen apu, Kristus, joka johdattaa kirkkoaan. 

”Minä olen viinipuu, te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, tuottaa paljon hedelmää. Ilman minua te ette saa aikaan mitään.” (Joh. 14) 

Syksyn monenkirjavia värejä ja siunattuja päiviä elämääsi. 

Katri Grönroos, vt. kirkkoherra 

Ota yhteyttä

vt. kirkkoherra

Hei, minut on valittu seurakuntamme kirkkoherraksi 17.11.2021 kirkkoherranvaalissa. Toimin vt. kirkkoherrana, kunnes kirkkoherran virka vakinaisesti täytetään. Sydämen asianani on koko seurakunnan toiminta, seurakuntalaiset, yhteistyö luottamushenkilöiden, erilaisten paikallisten ja hallinnollisten tahojen, sisarseurakuntien ja kaikkien raaseporilaisten kanssa. Olen pappina Pohjassa vietettävissä Iltakirkoissa ja vapaaehtoisten Iltakirkkotiimissä. Kuulen mielellään ajatuksianne ja toiveitanne. Pidetään yhteyttä ja nähdään kirkonmäellä.