Iltakirkkotiimiläisiä suunnitteluillassa pöydän ääressä

Tule mukaan seurakuntaamme vapaaehtoiseksi

Olet lämpimästi tervetullut mukaan seurakuntamme yhteyteen ja vaikuttamaan toimintaamme. Me muodostamme yhdessä seurakunnan - yhteisön, jossa meillä kaikilla on oma paikkamme ja mahdollisuutemme yhteisen hyvän edistämiseen Raaseporissa.  Seurakunnassamme on tilaa monenlaiselle vapaaehtoisuudelle jumalanpalveluksissa ja lähimmäisiä auttaen. Tällä sivulla on joitakin esimerkkejä vapaaehtoisuudesta. Mielellämme otamme myös uusia ideoita vastaan. Tule rohkeasti mukaan joukkoomme – voit aloittaa pienin askelin ja vastuin juuri sellaisena kuin olet. Voit ilmoittaa halukkuudestasi vapaaehtoisuuteen kirkkoherranvirastoon tai olla suoraan yhteydessä työntekijöihimme. Syksyn aikana kutsumme kaikki halukkaat mukaan vapaaehtoisten iltaan ja koulutukseen.

Luottamus- ja vapaaehtoistehtävissä saat ympärillesi vahvan tukijoukon, joiden kanssa toimia ja opetella yhdessä. Toistemme lisäksi tukenamme on taivaallinen apu, Kristus, joka johdattaa kirkkoaan.

”Minä olen viinipuu, te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, tuottaa paljon hedelmää. Ilman minua te ette saa aikaan mitään.” (Joh. 14)

Siunaavin ajatuksin,

Katri Grönroos, vt. kirkkoherra

 

JUMALANPALVELUSELÄMÄ

Sunnuntain messut

Joka sunnuntai vietämme messua (eli jumalanpalvelusta, jonka yhteydessä on ehtoollisenvietto) yhdessä tai useammassa kirkoistamme. Pääsääntöisesti messu on Karjaalla ja joka toinen viikko Pohjassa tai Tammisaaressa. Messussa on monenlaisia tehtäviä, joista voit löytää itsellesi sopivan, kuten esimerkiksi: virsikirjojen jakaja ja tervetulleeksi toivottaja, synnintunnustaja, tekstinlukija, esirukouksessa avustaja ja rukouskynttilöiden sytyttäjä tai tilan koristelija. Ehtoollisen avustamiseen voit saada erityisopastuksen ja luvan.

Sivuillamme olevasta kalenterista näet kaikki tulevat messut ja voit olla suoraan yhteydessä seurakuntamme pappeihin halutessasi mukaan johonkin tiettyyn messuun.

Haluaisitko soittaa tai laulaa? Myös kuoroihimme ja messujen musiikkiin ovat tervetulleita uudet vapaaehtoiset. Pyhän Katariinan laulajat -kuoroa  ja Ikivihreät-kuoroa johtaa Karjaalla Hanna Noro. Tammisaaressa Sopusointu-kuoroa johtaa Minna Latvala. 

 

Iltakirkko ja Iltakirkkotiimi kerran kuussa Pohjassa

Iltakirkkoa on vietetty Pohjan kirkossa kerran kuukaudessa syksystä 2019 lähtien. Kesäaikana olemm viettäneet Iltakirkon myös luonnon helmassa. Iltakirkko on kaikenikäisten levollinen iltamessu, jossa on tilaa rauhoittumiselle, rukoukselle ja musiikille. Iltakirkko päättyy ehtoolliseen, ja messun jälkeen vietämme teejatkot kirkon takaosassa toisiimme tutustuen. Jokainen Iltakirkko suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä vapaaehtoisten kanssa iltakirkkotiiminä. Pappina on Katri Grönroos ja musiikista vastaa vuorollaan seurakuntamme kanttorit Hanna Noro ja Minna Latvala kuoroineen. Mukana on usein myös Anita Johansson ja Iättömät kuoro.

Vapaaehtoiset iltakirkkotiimiläiset ovat muun muassa toimineet juontajina, tekstinlukijoina, esirukoilijoina, synnintunnustajina, rukousalttareiden somistajina ja päivän teeman pohdiskelijoina sekä ehtoollisavustajina. Iltakirkkotiimi kokoontuu pääsääntöisesti viikkoa ennen Iltakirkkoa suunnitteluiltaan Pohjan seurakuntakodille klo 18. Katso kokoontumispäivät seurakunnan nettisivujen tapahtumakalenterista, Etelä-Uusimaan seurakuntailmoituksista tai seurakunnan Yhteinen Sanoma-lehdestä. Lämpimästi tervetuloa mukaan rentoon iltakirkkotiimiin toivottaa kirkkoherra Katri.
 

Raamattu ja rukouspiirin messuvalmisteluryhmä Tammisaaressa

Raamattu ja rukouspiiri kokoontuu kerran kuussa keskiviikkona Tammisaaren seurakuntakodilla kello 17. Raamatunluvun lisäksi valmistelemme piirissä yhdessä vapaaehtoisvoimin sisältöjä tuleviin messuihin. Kahvitarjoilu. Lämpimästi tervetuloa valmistelemaan ja toteuttamaan messuja kanssamme! Katso kokoontumispäivämäärät Etelä-Uusimaan seurakuntailmoituksista, seurakunnan nettisivujen tapahtumakalenterista tai seurakunnan Yhteinen Sanoma-lehdestä. Lisätiedot: pappi Antti Salmisto

 

LÄHIMMÄISENÄ PALVELEMINEN
 

Haluaisitko antaa aikaasi toisten palvelemiseen? Onko sinulla jokin erityinen ajatus sydämelläsi? Haluaisitko koota piirin jonkin teeman ympärille? Kutoisitko mielelläsi lohtuhuiveja ja -sukkia annettavaksi hautaansiunaamisten yhteydessä leskille tai jotakin muuta esimerkiksi lähetystyön hyväksi? Kerro meille, miten voisit auttaa tai mitä haluaisit tehdä, otamme ideasi ja apusi ilolla vastaan.

 

Seurakunnan palvelevan vapaaehtoisuuden työmuotoja

Ole rohkeasti yhteydessä, mikäli sinua kiinnostaa vapaaehtoisuus jossakin seuraavista seurakunnan toiminnoista!

 

Lähetyskirpputori, Karjaa
Kirpputori Suomen Lähetysseuran ja seurakunnan lähetystyön hyväksi. Vapaaehtoisia tarvitaan tavaroiden lajittelussa ja myynnissä. Aukioloajat tiistaisin kello 16-19 ja lauantaisin kello 10-13. Kanavatori, Karjaa. Yhteistyössä Karis missionsförening:n ja Karis-Pojo svenska församlingin kanssa. Kiinnostuitko, ota yhteyttä yhdistyksen puheenjohtajaan Claus Terlindeniin, puhelinnumero 044 292 4997, tai tule käymään.

 

Postilla, olohuone ja kirpputori, Pohja

Diakonian Päiväkeskus Postilla on Raaseporin suomalaisen seurakunnan ja Karis-Pojo svenska församlingin diakoniatyön yhteinen toimintapiste Pohjan liikekeskuksessa. Voit tehdä löytöjä kirpputorilta, pistäytyä kahvilla, syömässä, osallistumassa toimintaan ja juttelemassa. Vapaaehtoisia tarvitaan Postillan eri toiminnoissa. Postillan olohuoneen aukioloajat: 
tiistaisin, keskiviikkoisin ja  perjantaisin kello 10-14 ja torstaisin kello 10-15. Kirpputori aukioloajat:
maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 10-14 sekä torstaisin kello 10-15. Yhteyshenkilö: Ritva Supinen, puhelinnumero 044 591 2746.

 

Ruokapankki, Tammisaari

Tammisaaren ruokapankki on Ekenäsnejdens svenska församlingin, Raaseporin suomalaisen seurakunnan ja Metodistikirkon yhteinen yhteistyömuoto, joka perustuu ilmaisruokajakeluun. Jaettava ruoka koostuu pääasiassa elintarvikkeista, jotka on saatu lahjoituksina elintarvikekauppiailta. Ruoka jaetaan torstaisin kello 13-15, osoitteessa Koivuniemenkatu 29-31, Tammisaari. Vapaaehtoisia tarvitaan esimerkiksi hakemaan ruokaa kaupoista. Yhteyshenkilö: Petra Fagerström, puhelinnumero 044 755 3612.

 

Fynda, Tammisaari

Kirpputori Suomen Lähetysseuran, oman seurakunnan avustustyön sekä diakonia-avun hyväksi. Yhteistyössä Ekenäsnejdens svenska föramling kanssa. Fynda ottaa vastaan erilaisia tavaroita, kirjoja, vaatteita ja pienempiä huonekaluja.  Vapaaehtoisia tarvitaan erilaisiin kirpputorin töihin, kuten vastaanottamaan ja lajittelemaan lahjoituksia, järjestelemään tavaroita ja ylläpitämään kirpputorin toimintaa. Trollbergintie 12, 10650 Tammisaari
Aukioloajat tiistaisin ja torstaisin kello 14-18, lauantaisin kello 10-14.
Yhteyshenkilö: Gita Lindholm, puhelinnumero 040 518 0301.

 

Ystäväpalvelu

Punainen Risti välittää yhteistyössä Raaseporin suomalaisen seurakunnan ja Karis-Pojo svenska församling kanssa ystäviä sinne, missä ystävää tarvitaan. Ystäväpalvelun vapaaehtoiset ystävät tuovat iloa yksinäiseen arkeen. Ennen kaikkea ystävä on kuuntelija ja juttukaveri. Jos sinulla on kyky kuunnella ja olla läsnä, olet sopiva vapaaehtoiseksi ystäväksi. Erityistaitoja ei tarvita. SPR:n yhteysnumero 044 744 8087, torstaisin kello 10-12 ja kello 17-19.

 

Ota yhteyttä

vt. kirkkoherra

Hei, minut on valittu seurakuntamme kirkkoherraksi 17.11.2021 kirkkoherranvaalissa. Toimin vt. kirkkoherrana, kunnes kirkkoherran virka vakinaisesti täytetään. Sydämen asianani on koko seurakunnan toiminta, seurakuntalaiset, yhteistyö luottamushenkilöiden, erilaisten paikallisten ja hallinnollisten tahojen, sisarseurakuntien ja kaikkien raaseporilaisten kanssa. Olen pappina Pohjassa vietettävissä Iltakirkoissa ja vapaaehtoisten Iltakirkkotiimissä. Kuulen mielellään ajatuksianne ja toiveitanne. Pidetään yhteyttä ja nähdään kirkonmäellä.

Kappalainen

Työtehtäviini kuuluvat muun muassa jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset ja missiotiimi. Vapaapäiväni ovat pääsääntöisesti maanantai ja tiistai. 

Kanttori

Pidän muskari-hetkiä perhekerhoissa, johdan Sopusointu-kuoroa, olen mukana tilaisuuksissa seka toimituksissa ja messuissa. 

Diakoni

Hei, olen tavoitettavissa pääasiassa arkisin klo 9-16. Aina en kuitenkaan voi vastata puhelimeen, joten jätäthän viestiin vastajaani. Voit myös lähettää tekstiviestin tai sähköpostia.