Koronainfo

Tervetuloa tilaisuuksiimme - turvallisuutesi koronapandemian aikana on meille tärkeää!

Kaikissa tilaisuuksissamme noudatamme voimassaolevia THL:n turva- ja hygieniaohjeita, kuten 1–2 metrin turvavälejä ja rajoitettua osallistujamäärää tilojen koon mukaan. Suosittelemme oman kasvomaskin käyttöä. Tilaisuuksissamme on saatavilla käsidesiä ja tarvittaessa myös kasvomaskeja. Ehtoollisenvietossa noudatamme erityistä varovaisuutta, ja ehtoollisenjakajat käyttävät kasvomaskeja. Olet lämpimästi tervetullut seurakuntamme tilaisuuksiin terveenä, ilman koronaan viittaavia oireita.

Enimmäisosallistujamäärät seurakuntamme kirkoissa ovat: Karjaa 120, Pohja 90, Tammisaari 180, Mustio 70, Tenhola 80, Snappertuna 50 ja Bromarvin kirkko 50 henkilöä. Hautaansiunaamiset siunauskappeleissamme Karjaalla, Pohjassa ja Tammisaaressa rajataan enintään 30 hengen tilaisuuksiksi. Seurakuntakodeilla osallistujamäärät ovat korkeintaan 20 henkilöä.

Kirkollisen toimituksen jälkeen järjestettävä mahdollinen kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus on yksityistilaisuus. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on tilaisuuden järjestäjällä. Raaseporin kaupungin suositus on, ettei yli 20 henkilön yksityisiä tapahtumia järjestetä (lisätietoa Raaseporin kaupungin sivuilta).

Koronaohjeita päivitetty 22.10.2020

Seurakunnassamme noudatetaan Raaseporin kaupungin suosituksia hygienia- ja turvaväliohjeista. Näin ollen seurakuntamme tilaisuuksien enimmäisosallistujamääriä on päivitetty ja ne ovat toistaiseksi: Karjaan kirkko 120, Tammisaaren 180, Tenholan 80, Pohjan 90, Mustion 70 sekä Snappertunan ja Bromarvin kirkoissa 50 henkilöä.

Muut turvaohjeistukset säilyvät ennallaan.

Koronaohjeita päivitetty 09.10.2020

Aluehallintovirastojen 26.8. päätöksen mukaisesti syyskuussa saa järjestää myös yli 50 hengen tilaisuuksia, kun niiden turvallisuus varmistetaan. Elokuuhun verrattuna aiempi suositus turvaohjeiden noudattamisesta 51–500 henkilön tilaisuuksissa on muuttunut määräykseksi.

1.8. alkaen piispat suosittelivat, että jumalanpalveluksissa, seurakunnan tiloissa järjestettävissä kirkollisissa toimituksissa ja muissa seurakuntatilaisuuksissa noudatetaan edelleen viranomaisohjeita koronaviruksen leviämisen estämiseksi ja että henkilömäärä suhteutetaan yhä 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. Näin ollen seurakuntamme tilaisuuksien enimmäisosallistujamäärät kirkoissamme ovat toistaiseksi: Karjaan kirkko 120, Tammisaaren 250, Tenholan 120, Pohjan 90, Mustion 70 sekä Snappertunan ja Bromarvin kirkoissa 80 henkilöä.

9.10. alkaen hautaan siunaamiset siunauskappeleissamme Karjaalla, Pohjassa ja Tammisaaressa rajataan enintään 30 hengen tilaisuuksiksi. Seurakuntakodeilla osallistujamäärät ovat korkeintaa 20 henkilöä.

Perheen kirkollisen toimituksen jälkeen järjestämä kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus on yksityistilaisuus, vaikka se järjestettäisiin seurakunnan tiloissa. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä. Samoin vastuu kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavista kirkollisista toimituksista on tilaisuuden järjestäjällä. Raaseporin kaupungin suositus 9.10. alkaen on, ettei yli 20 hengen yksityisiä tapahtumia järjestetä (lisätietoa Raaseporin kaupungin sivuilta).

Tilaisuuksiin ei saa osallistua sairaana.