Hyppää sisältöön

Kirkkolain mukaan saman kunnan alueella olevien seurakuntien on muodostettava seurakuntayhtymä. Seurakuntayhtymä hoitaa mm asiat, jotka koskevat seurakuntayhtymään kuuluvien seurakuntien kirkollisverotusta, työnantajatehtäviä budjetointia, kirjanpitoa ja tilintarkastusta sekä hautaustointa ja kiinteistöhallintoa.

Valtioneuvosto päätti 22.11.2007 Tammisaaren kaupungin, Karjaan kaupungin ja Pohjan kunnan lakkauttamisesta ja uuden Raaseporin kaupungin perustamisesta. Päätös astui voimaan 1.1.2009.

Tämä johti siis uuden seurakuntayhtymän

- Raaseporin seurakuntayhtymän -

syntymiseen uuden kaupungin alueelle 1.1.2009 alkaen. Silloin seurakuntayhtymällä oli kahdeksan seurakuntaa. Se koostui Bromarvin-, Tammisaaren-, Karis svenska-, Karjaan suomalainen-, Pojo svenska-, Pohjan suomalainen-, Snappertunan- ja Tenholan seurakunnista.

1.1.2015 tapahtui muutoksia seurakuntarakenteessa jotka johtivat siihen että seurakuntayhtymä jatkossa koostuu kolmesta seurakunnasta: Ekenäsnejdens svenska församling, Karis-Pojo svenska församling ja Raaseporin suomalainen seurakunta.

31.12.2019 seurakuntayhtymän jäsenmäärä oli 19.948.