uskottu, toivottu, rakastettu -banneri

Valitsijayhdistykset ja ehdokkaat

Ehdokasasettelu päättyi 15.9.2022 ja saimme yhteensä 18 ehdokasta seurakuntamme seurakuntaneuvoston vaaliin ja 15 ehdokasta yhteisen kirkkovaltuuston vaaliin. Ehdokkaista 10 on uusia. Kiitos kaikille ehdokkaaksi asettuneille. Valitsijayhdistyksiä on molemmissa vaaleissa kaksi: Tulkaa kaikki Raasepori ja Elävä seurakunta.

Tule tutustumaan ehdokkaisiin vaalitilaisuuteen 6.11. klo 18 Karjaan kirkossa. Ehdokkaat esittäytyvät ja myös seurakuntalaiset voivat kysyä kysymyksiä. Illan juontaa kirkkoherra Katri Grönroos. Illan päätteeksi pieni hartaus ja vaalikahvit.

 

Valitsijayhdistykset 

Tulkaa kaikki Raasepori 

Tulkaa kaikki Raasepori -valitsijayhdistys haluaa herättää rehellistä keskustelua kirkon perustehtävästä, lisätä kirkolliseen päätöksentekoon avoimuutta. Haluamme luoda siltoja eri tavoin ajattelevien välille. Haluamme myös huolehtia luonnosta, joka meille on uskottu. Kristuksen kirkko on kaikille!

1. Yhdenvertaisuudelle kyllä, avioliitto kaikille

2. Kirkon jäsenet vaikuttajiksi

3. Varjelemme luomakuntaa, jaamme omastamme

4. Luottamusta ja sovintoa kirkkoon

 

Elävä seurakunta 

Elävä seurakunta -valitsijayhdistys jatkaa saumattomasti Elämää seurakuntaan -valitsijayhdistyksen usean kauden tekemää hyvää työtä. Seurakunta on hengellinen yhteisö, jossa on tilaa uskoa etsiville ja kyseleville. Seurakunta on myös maallinen yhteisö. Sen taloutta ja kiinteistöjä on hoidettava vastuullisesti, eettisesti ja ekologisesti. Seurakunnassa on tilaa vapaaehtoisuudelle. Työntekijät ja maallikot toimivat yhdessä. Seurakuntalainen ei ole toiminnan kohde, vaan aktiivinen toimija. Elävä seurakunta -valitsijayhdistys edustaa seurakuntalaisia iästä ja taustasta riippumatta koko Raaseporin alueella. Näemme nuoret ja nuoret aikuiset kirkkomme tulevaisuutena. Valitsijayhdistyksemme on puoluepoliittisesti sitoutumaton, mutta avoin niin puolueissa kuin herätysliikkeissäkin toimiville.


Kuka voi äänestää?
Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, pelkkä jäsenyys riittää. Käytä ääntäsi – sillä on merkitystä!


Tärkeät päivämäärät

  • Tutustu ehdokkaisiin: Vaalitilaisuus sunnuntaina 6.11. klo 18 Karjaan kirkossa.
  •  8.-12.11. ennakkoäänestys
  • 20.11. varsinainen vaalipäivä