Loppukiri vaalia varten                                                                                                         syyskuu 2018

Taas elämä on ajanut sille viimeiselle reunalle. Aika loppuu.

Useimmiten päätös vesittyy hyvissä ajoin tekemisestä, kun joku on alkanut kyllä hyvin, mutta yllättävä muu ottaa osansa.

Loppukiri voi parhaimmillaan korjata vielä kuitenkin tilanteen. Suomi - Ruotsi yleisurheilumaaottelussa viimeinen laji ratkaisi Suoimen eduksi monen vuoden jälkeen.

Kirimisellä viittaan seurakuntavaaleihin. Yksi ja toinen tekee sitä työtä, jossa vielä pyritään saamaan vaaliin ehdokkaita. Valitsijayhdistyksetkään eivät ole vielä valmiina tätä kirjoitettaessa kuun vaihteessa, mutta 17.9. listat on toimitettava vaalilautakunnalle kirkkoherranvirastoon.

Yhteinen sanoma ilmestyy 13.9. Silloin voi vielä miettiä ja innostaa ehdokastaan viikonlopun yli sekä tuoda ehdokkaan sitoutumisilmoituksen kirkkoherran virastoon maanantaina. Suurin huoli on ehdokkaiden saaminen joka puolelta laajaa seurakuntaa.

Olemme maantieteellisesti Uudenmaan suurin seurakunta. Molemmat vaalit, yhteinen kirkkovaltuusto päättävin elin koko yhtymässä taloudesta ja kiinteistöistä sekä seurakuntaneuvosto toiminnasta ja työntekijöistä, ovat elinehto. Yhteisöllisyys ei toteudu, jos joku ei ota tehtäväkseen edustaa ja päättää.

Tule ehdokkaaksi! Valitse tästä yhdistys !

Seuraavat valitsijayhdistykset ovat tekeillä:

TULKAA KAIKKI RAASEPORI, asiamies Tuula Kröger p. 0445119212,

Tulkaa kaikki -liike on vuonna 2005 perustettu kirkon uudistusmielisten jäsenten ja ystävien yhdysside. Tulkaa kaikki -liike haluaa herättää rehellistä keskustelua kirkon perustehtävästä, lisätä kirkollisen päätöksenteon avoimuutta ja luoda siltoja eri tavoin ajattelevien välille. Kristuksen kirkko on kaikille! Raaseporin suomalaisen seurakunnan elävänä pitäminen lapsi-ja nuorisotyöstä diakoniatyöhön. Seisomme myös Kirkon Ympäristödiplomin takana!

* Avioliitto kaikille, Samaa sukupuolta olevat parit on vihittävä kaikissa seurakunnissa, kaikkien parien puolesta on rukoiltava jumalanpalveluksessa, Kirkot on annettava kaikkien parien käyttöön, tuemme samaa sukupuolta olevia pareja vihkiviä pappeja, olemme mukana #tahdonkirkossa –kampanjassa. Sukupuolisyrjinnälle ei, Sukupuolisyrjintään seurakunnissa on puututtava aktiivisesti, Pappisnaisten epäsuora marginalisointi on tunnistettava ja lopetettava. Kirkon

jäsenet vaikuttajiksi, Kirkko tarvitsee aktiivisia jäseniä, Jäsendemokratia kannustaa toimimaan, Jäsenten osallistumista päätöksentekoon tuetaan, Päätöksenteon on oltava avointa ja läpinäkyvää, Jaamme omastamme, Aikaa, rahaa, naapuruutta, kumppanuutta, Maassamme ja maailmalla, Luottamusta ja sovintoa kirkkoon, Kaikista vaikeuksista huolimatta, Vihapuheesta kuuntelemiseen ja hyvänpuhumiseen, Pidetään kirkko kaikille yhteisenä.

* DEMARI-SEURAT, asiamies Petri Kajander p. 0407520893, yhdistyksen teemat: kotiseurakunta ja sen asiat ovat meille hyvin tärkeitä, tasa-arvo, oikeudenmukaisuus, heikoimmista huolehtiminen ja lähimmäisen rakkaus ovat sekä kirkon että työväenliikkeen arvopohjaa, jota haluamme toteuttaa; Kirkko kuuluu kaikille!

* ELÄMÄÄ SEURAKUNTAAN, asiamies Onerva Ylikotila p. 0400872070, yhdistyksen teemat: Seurakunta on hengellinen yhteisö, jossa on tilaa etsiville ja kyseleville. Seurakunta on myös maallinen yhteisö; sen taloutta ja kiinteistöjä on hoidettava vastuullisesti, eettisesti ja ekologisesti, Seurakunnassa on tilaa vapaaehtoisille. Työntekijät ja maallikot toimivat yhdessä. Seurakuntalainen ei ole toiminnan kohde, vaan aktiivinen toimija. Elämää seurakuntaan- valitsijayhdistys edustaa seurakuntalaisia iästä ja taustasta riippumatta koko Raaseporin alueella. Meitä yhdistää aktiivinen suhde seurakunnan toimistaan. Valitsijayhdistyksemme on puoluepoliittisesti sitoutumaton, mutta avoin niin puolueissa kuin herätysliikkeissä toimiville.

Esa Lahtinen, kirkkoherra